Praktijkruimte.jpg

Onderstaande ervaringen zijn van cliënten uit mijn praktijk. Alle verhalen zijn door de betreffende personen zelf opgetekend. Mocht u bij mij onder behandeling zijn of zijn geweest en u vindt het ook leuk om uw ervaring met anderen te delen, dan verneem ik dat graag. 

Roos, 38

(fibromyalgie)

In de winter van 2017/18 had ik zo'n pijn in mijn heupen en benen dat ik bijna niet meer kon lopen. Ook mijn fysiotherapeut had hier geen oplossing voor omdat de oorzaak niet goed te achterhalen was. Na een aantal BSR-behandelingen merkte ik al dat de pijn afnam. Ik voel dat veel opgebouwde spanning in mij lichaam is afgenomen. Het was na sommige behandelingen zwaar en soms zelfs emotioneel. Ik zal nooit helemaal pijnvrij zijn, maar lopen kan ik weer. De frequentie van mijn bezoek was eerst elke week, maar dit is afgenomen tot een keer in de 3 weken. Soms zit er zelfs meer tijd tussen. Ik heb veel minder hoofdpijn, mijn darmen werken zelfstandig, en de pijn in mijn benen is weg. Ik zal Marike blijven bezoeken omdat de BSR mij echt geholpen heeft. De frequentie zal misschien afnemen maar het blijft goed om die opgebouwde spanning los te laten. 

Peter, 50 

(rug-, heupklachten, stress)

Bij Marike binnengekomen met klachten aan mijn rug en heup en veel stress.
Na 3 behandelingen kleine verbetering.
Met wat advies en oefeningen ging het langzaam beter en is zelfs mijn bloeddruk minder hoog.
Met enkele nabehandelingen zijn klachten verminderd en soms helemaal verdwenen.

Gertruud, 41

(versleten knieën)

Na bijna 5 jaar met pijn en pijnstillers ben ik afgelopen jaar via Marike in aanraking gekomen met Body Stress Release. Marike heeft mij in Zuid-Afrika de eerste 3 releases gegeven. Destijds liep ik slecht door versleten knieën met als gevolg daarvan heel veel spanning in mijn knieën en benen. 

Het voelde na de eerste behandeling al een beetje als een wonder. Ik liep die dag zonder pijn een talud en een trap af.

Na 3 behandelingen heb ik zelfs een rondje door Kaapstad gewandeld zonder al te veel pijn. Dat was ik al 5 jaar niet meer gewend! Uiteraard is de slijtage niet te verhelpen door BSR, toch heb ik veel profijt gehad van de behandelingen doordat de spierspanning om de knie wel is verdwenen. 

In het afgelopen jaar heb ik een aantal “onderhouds”-releases van Marike ontvangen. Marike is een hele kundige practitioner, heeft aandacht voor het lichaam en de geest in zijn totaal.

Esther, 42 

(onderrugklachten)

Door Marike ben ik een aantal jaren geleden in aanraking gekomen met BSR. Ik liep al jaren met klachten in de onderrug, die vaak verergerden door het spelen van tennis, een van mijn favoriete sporten. Hoe vaak ik in die periode niet bij de fysio ben geweest, die de boel weer eens recht moest zetten. Het was eigenlijk 'damage control' in plaats van zoeken naar de oorzaak . Hij kon op een gegeven moment niets meer voor mij doen; ik ben toen naar een fysio gegaan gespecialiseerd in rugklachten, waar ik diverse oefeningen moest doen aan allerlei apparaten, maar waarbij mijn klachten eigenlijk gewoon aanhielden. Het schoot nog steeds regelmatig in mijn rug. Marike vertelde mij over BSR en onder het mom van 'baat het niet, dan schaadt het niet', ben ik dit ook eens gaan proberen.  Wat een ontdekking, hier werd naar de oorzaak en vooral naar een structurele oplossing voor het probleem gezocht. Ik begrijp de methode nog steeds niet helemaal, maar ik ben helemaal van mijn rugklachten af en kan weer zonder problemen een balletje slaan. Aan eenieder met rug- of andere stressklachten kan ik dit dus van harte aanraden. 

 

Toen Marike besloot om de opleiding van BSR Practitioner te gaan doen, kon ik dit alleen maar van harte toejuichen en wist ik dat ik een van haar eerste cliënten zou zijn. Trots op jou, Marike, en ook nog eeuwig dankbaar voor de tip om destijds BSR te gaan doen.

Karin, 48

(fibromyalgie)

Vorige winter kon ik niet meer dan 10 minuten lopen zonder verschrikkelijke pijn. De hele rechterkant van mijn lijf was verkrampt en deed zeer, alsof er breinaalden in staken. De huisarts en de reumatoloog constateerden fibromyalgie: 'Je kan er niets aan doen, je moet er mee leren leven'.

Na een aantal keer BSR bij Marike begon mijn pijn langzaam te verdwijnen volgens het 'last-in-first-out' principe.

Ik ben door de BSR bewuster van mijn lijf geworden; daardoor voel ik het nu meteen als het verkrampt. Ik kan er nu op inspelen en reageren zodat de kramp weer verdwijnt. Het blijft opletten op mijn lijf, en ik ben me gaan realiseren dat dat eigenlijk heel normaal is.

Nu, 7 maanden later, doe ik 's ochtends weer mijn yogaoefeningen, fiets en loop ik weer met plezier en zonder pijn! Af en toe ga ik weer terug naar Marike voor een APK-tje, voor 't fijne gevoel.

Ingmar, 35

(rug-, en knieklachten, slaapproblemen)

Ik ben vanwege stijfheid in de rug, last van mijn knie en moeite met doorslapen bij Marike terechtgekomen. De behandelingen hebben mijn onderrug een stuk losser gemaakt. Ook kwamen er door de behandelingen emoties boven die ik kon verwerken. Daarnaast is Marike een leuke, enthousiaste behandelaar met veel persoonlijke aandacht voor haar cliënt. Haar behandelingen hebben ervoor gezorgd dat ik nu beter in mijn vel zit. Ik zou BSR daarom aanraden als je met soortgelijke klachten rondloopt!

Daniella, 28

(zwangerschapsklachten)

Een aantal jaar geleden kwam ik in aanraking met Body Stress Release bij het verwerken van mijn burn-out. Toen ik zwangerschapspijntjes en lage rugklachten begon te krijgen wist ik dat ik meteen naar Marike moest. 
Het duurde twee weken voordat de klachten verdwenen. Na de eerste sessie werden de klachten erger en ging de pijn zich verplaatsen. Dit wist ik vooraf want Marike had me hier al op voorbereid. 
Nu ga ik alleen nog terug naar Marike als ik merk dat de klachten terugkomen. Dit is gemiddeld één keer per maand. Mijn lijf verandert per week en dat merk ik. BSR helpt me beter naar mijn lichaam te luisteren. Naast dat ze weet wat ze doet is ze ook gewoon een heel fijn mens.

Nadat ik al 15 jaar rugklachten had, werden deze de laatste twee jaar zo hevig dat mijn functioneren enorm beperkt werd. Na een lange zoektocht met veel bezoeken aan verschillende artsen, bewegingswetenschapper, fysiotherapeuten en zelfs een revalidatietraject ging ik langzaam vooruit maar was er van volledig herstel geen sprake. Toen ik op advies van mijn tante bij Marike terecht kwam, was ik nieuwsgierig maar ook een beetje sceptisch. Na de eerste drie behandelingen kreeg ik juist meer klachten en vroeg ik mijzelf af of dit wel iets voor mij was. Toch heb ik doorgezet en na ongeveer 6 sessies begon ik echt verbetering te merken en na een sessie of 8 was ik zelfs zo goed als pijnvrij. Een verademing na de afgelopen jaren! Mijn lichaam heeft zijn beperkingen en als ik over mijn grenzen ga word ik teruggefloten. BSR zorgt ervoor dat deze terugvallen een stuk minder hevig zijn en heeft het herstellend vermogen van mijn lichaam enorm verbeterd. Ik kan niet meer zonder en zou BSR iedereen aanraden (vooral de mensen die al lang met klachten lopen en geen oplossing vinden). 

Mischa, 32

(rugklachten)